Broodje delen?

Zoete suggesties voor Oud&Nieuw

De laatste avond van dit jaar sluiten we natuurlijk af met heerlijke specialiteiten van bakker van Vessem.

 

Kwarkini_s_w_L.jpg

Kwarkini's

Onze heerlijke kwarkoliebolletjes zijn wereldberoemd! Door het beslag doen wij wat kwark, en wij rollen de bolletjes door de vanille suiker. Ze zijn net iets te klein, dus je lust er zomaar twee!

Houdbaar 2 dagen.

Omdat er suiker rond de kwarkini's zit is het beter om ze niet op te warmen in een oven, maar koud te eten.

spelt_oliebol_w_L.jpg

Spelt volkoren oliebolletjes

Van ons biologisch spelt volkorenmeel en biologisch spelt bloem maken wij de lekkerste spelt  bollen. Gevuld met krentjes, rozijntjes en verse appel. Deze zijn na het bakken gerold door de rietsuiker. Die vind je nergens, alleen bij bakker van Vessem!

Houdbaar 2 dagen.

Omdat er suiker om de spelt oliebollen zit is het wat lastiger ze nog even op te piepen. Het kan wel, maar dan in een 'koele' oven van ca 100 graden gedurende ca 8 minuten.

oliebol_vruchtjes_L.jpg

Oliebollen met vulling

Hier staan wij al jaren bekend om. Onze heerlijk gevulde oliebollen. Met krentjes, rozijntjes, sinaasappelrasp, citroen, appel en een vleugje kaneel.

Houdbaar 2 dagen.

Voor het eten is het lekker om de bollen even 5 minuutjes krokant te bakken in een voorverwarmde oven van 190 graden.

luxe_appelbeignet_L.jpg

Appelbeignet de luxe

Wat is dit toch een goddelijk lekker, ambachtelijk bakkers product. Een hele schijf appel, gedrenkt in de rum. In het midden kaneelspijs en een amarene kers. Gehuld in roomboter bladerdeeg met kaneelsuiker. Schreeuw het uit als je bij de kers bent! 

Houdbaar 2 dagen.

Bewaren in de koelkast en gewoon op kamer temperatuur eten.

Wat je deelt, wordt alleen maar meer