Broodje delen?

 

 

 

De gewoonste zaak van een (betere) wereld

Bakker Jos is dol op kinderen. Zij zijn altijd welkom; bij de bakker is het altijd een feestje. Omdat Bakker van Vessem al 111 jaar bestaat en zeker nog 111 jaar wil blijven bestaan, zijn kinderactiviteiten altijd gericht op gezondheid en duurzaamheid.

Gezond en lekker brood voor kinderen

Bakker Jos begrijpt dat brood eten niet voor alle kinderen even vanzelfsprekend is. Toch is het belangrijk dat kinderen, maar ook papa's en mama's, vezelrijk eten. Vezels zijn namelijk een belangrijk onderdeel van onze voeding. Ze zorgen voor een vol gevoel en daardoor grijp je minder snel naar snacks. Zo helpen vezels tegen overgewicht. Vezels zijn bovendien goed voor de stoelgang en verlagen de kans op verschillende welvaartsziektes.

bijdebakker.jpg
RKP_VVLP_ONTMOETING_04_2017_7446.jpg

Oliebollen bakkerij

Je kunt zien hoe ‘jouw’ oliebol wordt gebakken!

Bakker van Vessem biedt op oudejaarsdag een speciaal evenement: Iedereen kan  de oliebollen warm afhalen in de ‘Oliebollenbakkerij’ en kinderen mogen hun eigen oliebol versieren. 

Een feestje op zondag 31 december

De bakkerij wordt ieder jaar op 31 december tussen 9 en 15 uur omgedoopt tot Oliebollenbakkerij. We zetten een partytent voor de deur met lampjes, bankjes, chocolademelk en we zetten een gezellig muziekje op.

Kinderactiviteiten

De Oliebollenbakkerij is vooral in bij de kinderen, vooral vanwege het versieren van de oliebollen.  Maar de papa's en mama's zijn ook van harte welkom hoor! Foto's van de oliebollenbakkerij zijn te vinden op: www.leukbijdebakker.nl

Oliebollenassortiment

Naast het standaard assortiment oliebollen met en zonder vruchtjes en appelbeignets worden bij Van Vessem ook een aantal speciale oliebollen verkocht, zoals kwarkbollen en volkoren bollen op basis van biologisch speltmeel. 

Oh ja, en onze appelbeignet is door het Nederlands Bakkerij Centrum met goud bekroond, vanwege de fantastische smaak.

 

Kinderfeestje.jpg

Kinderbakkerij

Kinderfeestje

Achter de winkel in Zandvoort is een echte kinderbakkerij. Een geweldige plek om je verjaardagsfeestje te vieren. Wij hebben een superleuk programma van ongeveer 1,5 uur voor je bedacht. Papa's en mama's kunnen gezellig afspreken bij cafe Koper aan de overkant :-).

Wat gaan we doen?

Wat kost dit?

Per kind € 10. De groep mag uit maximaal 12 kinderen bestaan. Minder mag natuurlijk ook, maar je betaalt wel minimaal voor 10 deelnemertjes.

Welke leeftijd?

Wij passen het programma en de informatie altijd aan de leeftijd van de kinderen aan. Het is al mogelijk en leuk om vanaf 5 jaar mee te doen. En ben je al een keer geweest? Laat het ons dan weten, dan passen we het programma aan zodat het weer leuk en verrassend is.

Wil je meer informatie over de kinderfeestjes? Of kijken of jouw verjaardag nog vrij is? Mail naar kinderpartijtje@vvlp.nl.

Ont_moeting_5.jpg

Rondleidingen in de bakkerij

Rondleiding 

Wij geven rondleidingen in onze bakkerij met aansluitend wat lekkers in de Ont-moeting! Groepen van 10-20 personen zijn welkom. Dit doen wij uitsluitend op reservering.

De rondleiding kan in overleg afgesproken worden.

Koffie & koek [10 euro p.p.] Rondleiding + kopje koffie of thee + een koek

Ontbijt [12,50 euro p.p.] Rondleiding + kopje koffie of thee + sapje + croissantje

Lunch [15,00 euro p.p.] Rondleiding + kopje koffie of thee + sapje + belegd broodje

Wil je meer informatie en/ of reserveren voor een rondleiding? Mail dan je vragen, wij nemen contact op. 

 

Versie_2_1.jpg

Bakhuis

Traditie

Heel lang geleden maakten wij het deeg thuis, en werd gebakken in een zogenaamd 'bakhuis'.

Deze traditie is lang vervlogen, maar als je contact opneemt met de Ontmoeting op de Bingerweg 1 te Haarlem, bakken wij graag samen met jou je eigen brood/deeg in de houtgestookte oven.Een van onze professionele bakkers zal even met je meekijken en wellicht kun jij hem 'tips and tricks' geven. Je kunt samen met hem brainstormen over grondstoffen, en over verschillende manieren van bewerken. Als je wilt krijg je wat desem moederdeeg mee, om thuis nog meer deeg te maken.

Echt houtgebakken brood

Dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag wordt de houtgestookte oven opgestookt, robuuster kan eigenlijk niet. Bakker Jos stelt zijn bakboeken bibliotheek altijd beschikbaar voor inspirerende recepten. Deze boeken vind je boven de tafels in de 'ont-moeting'.

Ont-moeten

Terwijl het brood in de oven bakt kun je je ideeen delen met je nog meer geintresseerden in onze ont-moeting, onder het genot van een heerlijke capuccino.

Laat je wel even weten dat je komt?

Dat kan via een mail aan ont-moeting.

 

 

 

Wat je deelt, wordt alleen maar meer