Broodje delen?

Bakker van Vessem en MVO

Sinds 2005 werkt bakker Jos al aan duurzame oplossingen. Dat dit een leerproces was en is, hoeven wij je vast niet uit te leggen. Inmiddels houden wij bij alle keuzes rekening met mens en milieu: voor ons de gewoonste zaak van de (betere) wereld. 

Wij roepen het niet van de daken, maar stiekem zijn alle medewerkers en bakker Jos maar wat trots op het behaalde resultaat: een mooie bijdrage voor een gezonde volgende generatie. 

 

 

 

 

 

 

 

logo_ons_graan_jouw_brood.jpg
_7022537.jpg

Krijg jij hier ook energie van?

Knopje om?

De eerste stappen naar een duurzame bakkerij zijn snel gezet. Besparen op energie is vaak zo makkelijk: soms niet ingewikkelder dan het omzetten van een knopje. En de energie die wij in jouw broodje stoppen, is sinds 2010 natuurlijk heel erg groen. 

Bij Bakker van Vessem wordt natuurlijk al het afval gescheiden ingezameld en waar mogelijk hergebruikt. Dit levert gas op, groen gas, dat weer gebruikt wordt en zo wordt niets verspild.

Verpakken

Oh ja, nog zoiets simpels Wist je dat onze verpakking gemaakt wordt van papier met het FSC-keurmerk? Voor iedere boom die gebruikt wordt, wordt weer een nieuwe aangeplant. Al deze bomen komen uit Scandinavië en dat past wel zo goed bij Bakker van Vessem.

Door anderen...

En als het dan opvalt dat we lekker op weg zijn, en hiervoor een opsteker krijgen is bakker Jos 'gepast' trots. Duurzaamheid roep je niet van de daken, maar zit wel in de genen van het bedrijf. Al jaren lang. Hoe mooi is het dan als je gekozen wordt tot duurzaamste onderneming van Haarlem 2018 en duurzaamste onderneming van Nederland 2018.

Hiermee hebben wij twee prachtige bokalen gewonnen,  en dat is natuurlijk een enorme opsteker voor 13 jaar inspanning tot verduurzaming van het bedrijf.

Wil jij ook?

Voor bedrijven hebben wij speciale inspiratie sessies. Kijk maar eens bij bakkerij bezoek. 

 

Oogst_Jos.jpg

Ons graan

Partners

Bakker van Vessem werkt samen met duurzame partners om jouw brood te bakken. En ja,  daarbij stellen wij hoge eisen aan onze grondstoffen. De herkomst van hoofdgrondstoffen, zoals graan, cacao, noten, zuidvruchten, appels en boter zijn bekend. Met onze leveranciers maken we afspraken die het beste zijn voor de partners in de keten en uiteraard voor jou. Soms vanuit gezondheid, soms vanuit de prijs.

Duurzaam duur?

In de visie van Bakker Jos is duurzaam niet duur. Sterker nog, duurzaamheid zal uiteindelijk goedkoper zijn omdat het beter is voor mens en milieu.

xxs.jpg

De voetjes van bakker Jos

van XXL naar XXS

Sinds 2010 is onze voetafdruk flink geslonken: van maat 'enorm' nu nog maar maatje 'xxs'. Gek genoeg wil bakker Jos snel toe naar helemaal geen voetafdruk. Gaat hij nu zweven? Nee hoor! Onze CO2-uitstoot is heel veel minder geworden door onder andere gebruik van warmtepompen, houtgestookte ovens, LED en warmteterugwinning. Inmiddels zijn we nog maar een paar stapjes verwijderd van CO2-neutraal. En dat is nu precies de droom van bakker Jos. Hij wil de eerste bakker van de wereld zijn die dit behaalt en hij weet nu al dat velen in zijn voetsporen zullen treden.

Rapportage

In de rapportage van Han van Kleef van Trees Inventing kun je lezen welke stappen genomen zijn, en hoeveel onze CO2 uitstoot sinds 2005 gereduceerd is.

Mens centraal

Bij Bakker van Vessem staat de mens centraal. Of het nu gaat om medewerkers, partners of jij als klant. En of het nu gaat om een spontane ont-moeting met een onverwacht verhaal, een idee van een klant of van een medewerker. Wij willen nu eenmaal graag de beste zijn. En dit gaat niet vanzelf. Alle tips van de bakkers en van klanten gebruiken we om iedere dag iets beter te zijn. De bakkers en jij staan boven in ons organisatiemodel. Want: jij weet als beste hoe de lekkerste broodjes moeten smaken en de bakkers hoe zij die moeten maken.  

 

broodzak.jpg

En wat kun jij bijdragen?

Clean2 Antarctica 

Bakker van Vessem zorgt ervoor dat alle vergistbare resten van het bedrijf gerecycled worden. Ook jij kan hieraan meewerken door het inleveren van broodresten en de plastic zak in onze speciale recyclingbak voor onze winkels. Dit levert een behoorlijke CO2-besparing op en uiteraard groen gas. De waarde van dit groene gas wordt beschikbaar gesteld aanhet project Clean2Antartica door de aankoop van ‘hexacores’ of door het bakken van producten voor partners en medewerkers van dit project. 

 

Onze herbruikbare katoenen broodzak

Het terugdringen van het gebruik van plastic verpakkingsmaterialen was nog nooit zo eenvoudig en goedkoop. Koop eenmalig onze katoenen broodzak voor € 2,50 en ontvang vervolgens 5 eurocent korting op een brood bij Bakker van Vessem. Zo heb je geen plastic broodzakken meer nodig.

 

Heb je tips voor duurzaamheid of wil je meer weten?

Kijk op onze website bakkervanvessem.nl en laat via het contactformulier een bericht achter. Wij horen graag van je!

 

 

 

Wat je deelt, wordt alleen maar meer