Hollandsch Volkoren is een succes!

Met Hollandsch volkoren gaan we echt terug naar de gezonde natuur. Het brood wordt met de hand gemaakt en door het deeg mengen wij iets van de duurzame zeewier uit de Oosterschelde. Daardoor hoeven we nog maar heel weinig zout toe te voegen. En dat is nog niet alles: 

Wij maken dit brood in verschillende smaken: natuur, quinoa en meerzaden en tijdelijk, tijdens de Hollandsche weken, de 'Hollands Volkoren Sint Jans Rogge'.

Hierdoor draagt dit broodje mee aan een mooiere aarde.  

Bakker Jos zet zich hoogstpersoonlijk in voor een mooiere aarde, waarbij de smart doelstelling voor volgend jaar is dat hier CO2 neutraal gebakken wordt.  De bakkerij wordt hiervoor dit jaar nog voorzien van meer dan 1000m2 high performance zonnepanelen, met een totale opbrenst van meer dan 100.000 kWh. De branders van de oven worden hiermee voorzien.

kleine_kenau_FB_1.jpg
rogge_koekkoek_webshop.jpg

VolVezelKoekoek

Rozijnen en noten ontbijtkoek. Deze kan altijd tussen door. Gemaakt van onze notenkoek, maar dan in makkelijk maatje. Deze neem je mee naar school, werk, of na het sporten, want zo'n gezonde koek kan altijd. 

rogge_1_.jpg

Rogge

De Stichting Oude Landbouwgewassen Laren zet zich in om de oorspronkelijke landbouwgronden te gebruiken waarvoor ze vroeger bedoeld waren. Vrijwilligers beheren meer dan 10 ha, op verschillende kleine percelen. 
De rogge is vernoemd naar Sint Jan (24 juni); rond deze dag wordt de rogge gezaaid. Deze methode zorgt voor een goede opbrengst van rogge en vraagt weinig of geen bestrijdingsmiddelen. 
 
Wij gebruiken deze bijzondere roggesoort voor, let op, een mondvol: onze Hollandsch Volkoren Sint Jans Rogge Bol. En die is toch lekker...
luxe_appelbeignet_highres.jpg

Appelbeignet

Ook lekker, en van de nieuwe oogst goudreinet uit onze 'eigen' boomgaard in de Flevopolder. Hele schijf appel, pietsje rum, kaneelspijs en een......amarenekers. Wedden dat je dit heel erg lekker vind?

 

appel_koek_webshop.jpg

Rogge Appel Koek

Een rogge koek taartje van Sint Jans Rogge, met vulling van appeltjes van de nieuwe oogst uit onze eigen boomgaard in Dronten. Dit is zoooo lekker! Dit is de verleiding van bakker Jos in week 40.

Wat je deelt, wordt alleen maar meer