Mini Speculaasjes van Yannick

Onze Yannick Kessler is als leerling-bakker bij ons begonnen en heeft zich ontwikkeld tot een ware speculaasjes-specialist. Het geheim van die heerlijke en eerlijke speculaas? Kijk maar eens naar het filmpje!

Wil jij weten wat wij nog meer voor een (h)eerlijk avondje bakken?

Meer suggesties op onze bestellijst? Lees hieronder meer en bestel voor de Sint.

Smakelijke groet,

Bakker Jos

RKP_PRODUCT_OKT_913_L.jpg
Schermafbeelding_2019_11_11_om_11.52.08.png

Speculaaskruiden

Voor onze speculaas gebruiken wij de kruiden van Polak. Ook weer zo'n bedrijf met historie. In 1854 startte de heer J.S. Polak in het centrum van Steenwijk een groothandel en productiebedrijf van specerijen, noten en zuidvruchten.

De speculaaskruiden zijn gemengd en bestaan al meer dan 150 jaar uit kaneel, kruidnagels, gember, nootmuskaat, piment, korianderzaad, foelie en kardemom. 

IMG_3667.jpg

Bio Boter Weerribben

Klaas de Lange over Weerribben Zuivel: “Het bedrijf zit sinds 1915 in de familie.

Op dat moment telde het bedrijf tien koeien, die allemaal twee keer per dag met de hand gemolken werden. De melkbussen werden met een boot vervoerd.

In 1984 besloten mijn vader en ik om het bedrijf om te schakelen naar een biologische melkveehouderij. Vanaf 1992 verwerk ik samen met mijn vrouw onze melk tot zuivel. Bijvoorbeeld tot heerlijke roomboter, yoghurt en kwark voor Bakker van Vessem.”

DSC_2379_L.jpg

Speculaasbrokken

Hier staat bakker van Vessem al meer dan 110 jaar bekend om. De robuuste speculaasbrokken met heeeeel veeeeel amandelen. Wij verpakken ze per 2. Waarom?

Bakker Jos heeft zelf uitgetest dat een brokk altijd net te weinig is.....

Uiteraard gebruiken wij voor deze brokken alleen roomboter en de kruiden van Polak. 

chocoletter_rubys_los_FB_2.jpg

Ruby letter

Ruby is een roze chocolade met een frisse smaak. Deze kleur en smaak zijn niet afkomstig van kleur- en smaakstoffen, maar komen echt uit de cacaoboon zelf.

Het cacaogehalte in ruby chocolade is 47,3 %. Dit zit tussen het gehalte van pure- en melkchocolade in. Verder zit er natuurlijk suiker in en is er melkpoeder aan de ruby chocolade toegevoegd.

De smaak van ruby is fris, romig en iets zurig. Je proeft er tinten van bessen en frambozen in, maar het heeft ergens ook wel iets weg van yoghurt. Het is totaal niet te vergelijken met donkere chocolade. 

Wat je deelt, wordt alleen maar meer