Broodjes met (m)eerwaarde is beter voor jou....

Bakker Jos maakt graag de beste keuzes voor jou. Daarom zijn heel veel broodsoorten bij Bakker van Vessem Volkoren of Volvezel.
 
Het is wetenschappelijk bewezen dat de vezels in granen belangrijk zijn voor je darmwerking. Een gezonde darmflora zorgt ervoor dat je lichaam optimaal functioneert.
 
Nog een bijkomend voordeel is dat vezels zorgen dat je langer een verzadigd gevoel hebt: ze zorgen ervoor dat de energie uit brood langzamer in je bloed terecht komt. Minder pieken en langere en geleidelijke energieafgifte helpen je ook nog eens een kilootje af te vallen!
 
Volkoren of volvezel
 
Veel van onze broodsoorten zijn volkoren of volvezel. Maar wat is nu het verschil?
 
Volkorenbrood is een wettelijk beschermde naam. Hierbij moeten alle onderdelen van de graankorrel (de meelkern, kiem en zemel) in de natuurlijke verhouding in het brood zitten. Alle goede voedingsstoffen worden daardoor bewaard.
 
Maar hoe zit dat dan bij Monniken vezelwit? Dit brood bevat evenveel vezels als volkorenbrood en is dus ideaal voor kinderen!
 
Lees hier meer over de verschillen
neusjevoordeel.jpg
Wat je deelt, wordt alleen maar meer